Berat
Blijf op de hoogte en volg Danielle
29 Augustus 2018 | Albanië, Berat
De oude stad van Berat is natuurlijk best toeristisch, maar je kunt er ook heerlijk ronddwalen door piepkleine steegjes (niet met de auto begaanbaar, trap op trap af) en ik heb er alsnog super lekker gegeten in een restaurant (Wildor) dat me door het hostel was aangeraden. Ik ging niet voor iets typisch Albanees, maar voor een groentesoep en een risotto. Beide waren heerlijk! In de restaurants in heel Albanië zie je de Italiaanse invloeden terug, bijna overal staat wel pasta op het menu. Italië ligt vlakbij (de hak van de laars ligt aan de overkant van de zee) en de Italianen zijn ook overheersers geweest in Albanië. Dat verklaart ook waarom veel mensen een woordje Italiaans spreken.
Verder bevat het oude centrum ook nog een oude moskee die nu helemaal opgeknapt wordt (uiteraard met Turks geld), een boulevard langs de rivier vol gezellige terrasjes en een overdreven pompeus universiteitsgebouw. Aanrader, ik begrijp dat dit op de UNESCO Werelderfgoed-lijst staat!